Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Фъргюсън никога не е бил елитен боец

Хабиб Нурмагомедов: Фъргюсън никога не е бил елитен боец
Публикувано на: Февруари 21, 2021 в 00:00 ч
Безспорният шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов смята, че Тони Фъргюсън никога не е бил елитен боец. Двамата врагове трябваше да се бият 5 пъти в миналото, но битката им пропадаше. За съжаление така и не видяхме тази битка, която беше една от най-чаканите в историята на бойните спортове. За последно двамата трябваше да се бият миналата година, но Хабиб се оттегли заради COVID-19.

Смисъл от битка между тях вече няма, защото Тони загуби две поредни битки от Гейджи и Оливейра. "El Cucuy" изглеждаше много зле в тези срещи, а Хабиб от своя страна доминира Гейджи и се оттегли от ММА в края на 2020 година. В интервю за Магомед Исмаилов, Нурмагомедов сподели следното за Фъргюсън:

Винаги съм казвал, че Тони Фъргюсън никога не е бил елитен боец в лека категория. Той беше много добър боец, но никога не съм го смятал за елитен. Не е възможно да си елитен боец на 37 години и дори аз не бих бил сред елита на тази възраст. Тези в тежка категория могат, но не и бойците в лека категория. Това е моето убеждение и никой не може да ме убеди в обратното. 

От 2016 година насам Тони се би с Кевин Лий, Барбоса, Петис и Серони. Тези четиримата общо в последните 4 години имат 20 загуби. Това показва, че той не се е бил с добър боец в последните години. Сега се срещна с млади и добри бойци като Гейджи и Оливейра и те му изнесоха лекция като на ученик. 

Мечтаех да се срещна с Фъргюсън, но Всевишният не го искаше. Ако нещо не е писано, тогава няма да се случи. Доминирах Гейджи в стойка и съм сигурен, че щях да доминирам и Тони в стойка. Щях да го смажа на земята и щеше да му говоря, както и на предишните. 

Съгласни ли сте с Хабиб ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес