Зареждане

Хабиб можеше да стане най-велик, но се оттегли рано

Хабиб можеше да стане най-велик, но се оттегли рано
Публикувано на: Декември 30, 2021 в 02:00 ч
Дейна Уайт не смята, че Хабиб Нурмагомедов не може да се нарече най-велик в историята на ММА. Звездата от Дагестан доминираше в лека категория и успя да защити титлата си 3 пъти. Той обяви оттеглянето си от ММА в края на миналата година след победа над Джъстин Гейджи.

"Тhe Eagle" реши да спре на върха с рекорд 29-0 в клетката. 33-годишния дагестанец така и не се качи в горната категория, за да търси втора титла. Много хора виждат в Хабиб най-великият в историята на лека категория.

Дейна даде всичко от себе си, за да убеди Хабиб да остане, но без резултат. В интервю за THE FIGHT с Теди Атлас в YouTube Уайт каза следното за Нурмагомедов:

Мисля, че Хабиб можеше да се нарече най-велик в историята, но трябваше да остане по-дълго в UFC. Смъртта на баща му беше плачевна. Мисля, че той просто стигна до момент от живота си, когато нямаше друг избор. 

Когато имаш толкова много пари, всичко се променя. Бойният бизнес е изключително труден. Не е лесно да ставаш и да тренираш, когато имаш толкова много пари.

Има логика в думите на Дейна, но Хабиб и така е доволен от постиженията си в клетката.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес