Зареждане

Хабиб: Махачев заслужава битка с Чарлз Оливейра

Хабиб: Махачев заслужава битка с Чарлз Оливейра
Публикувано на: Май 20, 2022 в 07:03 ч
Хабиб Нурмагомедов смята, че Ислам Махачев заслужава да се бие с Чарлз Оливейра за вакантната титла в лека категория.

"The Eagle" вярва, че ако това трябва да се случи в Бразилия, то е добре за тях. В началото на месеца Чарлз се раздели с титлата си, след като се провали на кантара. Той успя да победи Джъстин Гейджи, но титлата остана вакантна.

Дейна Уайт обеща шанс за титлата на Оливейра в следващата му битка. В лека категория започнаха да спорят кой най-много заслужава да се бие за златото с бразилеца. Хабиб не спира да настоява, че това е Махачев.

В интервю за ESPN Нурмагомедов коментира битката между двамата и каза:

"Не виждам как Оливейра ще направи нещо на земята с Махачев. Ислам е много добър и в стойка. Последните няколко години хората дори не го докосват. Всички тези момчета са добри в стойка, но дори не го докосват. 

Ислам доминираше над всички тях . В последните 11 месеца той завърши четирима. Завърши всички. Това ще бъде честно, ако той се бие с Чарлз за вакантна титла, защото сега няма шампион в лека категория.

Защо Махачев трябва да се бори за претендент, ако няма шампион? Нека се борят, най-добрите срещу най-добрите. Бенейл трябва да се бори с претендент, а Ислaм за титлата срещу Чарлз Оливейра. 

Това е моето мнение и е справедливо. Поредица от 11 победи срещу серия от 10 победи. Нека се бият. Чух, че искат да направят голямо шоу в Бразилия през декември. 

Добре, декември също е добра дата за нас. Ще дойдем в Бразилия. Ислaм ще язди Оливейра като неговия кон. Ще вземем този колан и ще им покажем дали самбото е било лесно. 

Ще се приберем с UFC колана в лека категория. Трябва да разберем кой е най-добрият в лека категория в света в момента, между Чарлз и Ислам Махачев. 

Заслужава ли Махачев шанс за титлата ?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес