Зареждане

Гловър Тейшейра иска да се оттегли от ММА в стил Хабиб

Гловър Тейшейра иска да се оттегли от ММА в стил Хабиб
Публикувано на: Май 24, 2022 в 09:41 ч
Шампионът на UFC в полутежка категория Глоувър Тейшейра иска да се оттегли от спорта по подобен начин като Хабиб Нурмагомедов. 

Тейшейра ще се изправи срещу Иржи Прохазка за първата си защита на титлата в UFC 275 през юни. Той спечели титлата, като постигна невероятна победа над Ян Блахович в UFC 267 в края на 2021 година.

Тейшейра, на 42 години, е много по-далеч от това, което повечето смятат за най-доброто физическо ниво за бойците. Въпреки това той успя да спечели някои от най-добрите си победи през 40-те си години. 

Тейшейра наскоро намекна за „перфектен план“ за края на своята ММА кариера, който включва победа над Прохазка и последен двубой в Ню Йорк през ноември. Но той не изглежда толкова ангажиран с този план, както смяташе преди. 

„Не съм казал това със сигурност. Ако има перфектен план, то би било да спечеля тази битка. Разбира се, аз съм уверен. Когато ме питате за оттегляне и не съм в лагер, то аз казвам, че ще се бия още веднъж. Но когато съм в лагер, както в момента, то аз съм лъв. Трябва да дойдете, да видите моето обучение. 

Тогава ще видите и вероятно дори няма да зададете този въпрос за пенсионирането. Много съм щастлив от начина, по който тренирам и се чувствам. В крайна сметка искам да се пенсионирам. 

Казах, че перфектният сценарий е да победя този човек в Сингапур и се надявам да се бия с Блахович в Медисън Скуеър Гардън през ноември. Мисля, че това е възможно. Не искам да казвам, че ще се оттегля тази година или ще правя още битки.

Обичам битката, обичам играта. Обичам живота в лагера да се подготвям за битка, но също така съм на 42 години. Време е да започна да мисля за това. Искам да се оттегля от спорта. Не искам спортът да ме пенсионира. 

Виждате Хабиб Нурмагомедов, свалям шапка на Хабиб, когато той се пенсионира на върха. Няма мотивация от пари. Той прави $10, $20 милиона, предлагат му толкова много пари, но той не се връща. Той е готов.  

Той не иска да го прави повече. Това ще съм и аз. Денят, в който не искам повече да го правя, ще се пенсионирам. Денят, в който не искам повече да се бия, е моментът, в който ще се оттегля", сподели Тейшейра за Ариел Хелуани.

Ще успее ли Тейшейра да бие Прохазка ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес