Зареждане

Гловър Тешейра е аутсайдер при битката с Иржи Прохазка

Гловър Тешейра е аутсайдер при битката с Иржи Прохазка
Публикувано на: Февруари 9, 2022 в 11:31 ч
Шампионът в полутежката категория на UFC, Гловър Тешейра ще направи първата защита на титлата си срещу претендента Иржи Прохазка в UFC 274 на 7-ми май.

Тешейра (33-7) в момента е сочен за аутсайдер в битката. Бразилецът навършва 43 години тази година, но това не му попречи да наниже 6 поредни битки, включително и победа със събмишън над бившия шампион Ян Блахович.

"Гледал съм битките му. Той осъзна, че не му остава много време и успя да вземе титлата този път," сподели Прохазка за бъдещия си противник. "Той показа най-доброто от себе си в цялата му кариера и заедно със своите умения успя да победи и да вземе титлата.

Но моята енергия, моят фокус и моите умения - усъвършенствам ги да бъдат на съвсем друго ниво. Има много неща, които да подобрявам в моя стил, но въпреки това смятам, че ще бъде на друго ниво от него при битката ни."

Прохазка (28-3-1) прекара последното десетилетие тероризирайки ММА бойците в различни организации по света. В Октагона той има едва 2 битки. И двете бяха срещу бившите претенденти Волкан Оздемир и Доминик Рейес - и двете приключиха с брутални нокаути.

Тешейра също беше аутсайдер в последните си три битки срещу Блахович, Тиаго Сантос и Антъни Смит. Той успя да приключи и тримата си опонента с нокаут или събмишън, така че внимавайте, ако сте решили да залагате.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес