Зареждане

Georges St-Pierre: Лесно е да спечелиш титла, но е трудно да я защитиш

Georges St-Pierre: Лесно е да спечелиш титла, но е трудно да я защитиш
Публикувано на: Декември 14, 2018 в 00:01 ч
Бившия шампион в две категори на UFC, Georges St-Pierre смята, че е по-лесно да спечелиш титла, отколкото да я защитиш. “Rush” успя да защити титлата си в полусредна категория цели 9 пъти, а след това я оваканти и се оттегли от спорта, защото искаше да си почине. Миналата година той се завърна, след четири години отсъствие и спечели титлата в средна категория, а след това оваканти и нея, защото имаше здравословни проблеми. Днес той реши да поговори за тежестта на короната:



Мисля, че да се справяш с претендентите, които искат да ти отнемат титлата е по-трудно, отколкото да я спечелиш и ще ви кажа защо. Когато си шампион, това те прави мишена. Всеки е отправил поглед към теб и всеки изучава играта ти. Всичко, което правиш в клетката вече е видяно от другите. Когато си претендент обаче е различно, защото шампиона няма да ти е обръщал толкова внимание и ще те проучи само няколко месеца. 

Когато си шампиона обаче, хората изучават играта ти и те следят всеки ден. Всеки мечтае да те победи. Има случаи, в които те знаят играта ти по-добре от самият теб. Затова мисля, че е по-лесно да станеш шампион, отколкото да защитаваш пояса. Перспективите са различни.





Прав ли е GSP ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес