Зареждане

Франсис Нгану загатна, че ще напусне UFC!

Франсис Нгану загатна, че ще напусне UFC!
Публикувано на: Декември 15, 2022 в 00:00 ч
Франсис Нгану загатна, че ще напусне UFC.

Шампионът в тежка категория сподели, че скоро ще започне нова кариера. В момента Нгану тренира усилено, за да се завърне в бойните спортове. Той мина операция на коляното, от която вече е възстановен. Има обаче един проблем и той се крие в това, че "The Predator" все още не е преподписал с UFC.

Договорът на Нгану изтича в началото на 2023 година. Той извива ръцете на UFC и иска да му позволят да се бие в бокса. Дейна Уайт е в трудно положение, защото ако позволи на Нгану да се боксира, тогава всички ще поискат да участват в боксови мачове.

"Задава се нова глава. Започвам една нова кариера. Моята втора кариера започва скоро.", каза Нгану в социалните мрежи.

В интервю за ESPN Уайт сподели, че са близо до сделка с Нгану.

„Мисля, че се движим в правилната посока. Няма съмнение, че Нгану трябва да бъде в UFC и да завърши своето наследство тук. Близо сме до нов договор. Това е моята философия. 

Правим всичко възможно да запазим тези, от които се нуждаем. Но също така е вярно, че ако не искате да останете при нас, ние също няма да опитваме. Това не е отрицателно. Просто или сме заедно, или не“, цитираха Уайт от  ESPN.

По всичко личи, че Нгану няма да остане в UFC, ако му откажат боксови мачове. Ако от UFC се навият за кариера на Нгану в бокса, тогава ще искат % от неговите приходи, както постъпиха с Конър Макгрегър в битката с Флойд Мейуедър.

Нгану вече е на 36 години. Сега е време да прави големите пари, а в UFC такива не му даваха. В началото на годината той заработи скромните $600,000 долара за победата си над Сирил Ган. Ще напусне ли Нгану UFC ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес