Зареждане

Франсис Нгану: UFC трябва да раздвижат тежката категория

Франсис Нгану: UFC трябва да раздвижат тежката категория
Публикувано на: Ноември 25, 2020 в 09:03 ч
Франсис Нгану е доста объркан от отношенията си с UFC и стагнацията в тежката категория.

Откакто в UFC 230 шампионът Даниел Кормие защити титлата си срещу Дерик Люис, категорията се движи със скоростта на охлюв, като имаше само две шампионски битки от 2018-та досега. Междувременно Франсис Нгану безспорно се установи като претендент за титлата, прегазвайки всякаква конкуренция.

Нгану доста често се изказва негативно по този въпрос, като в един моменти дори поиска да бъде освободен от договора си с организацията.

В момента Нгану е следващия претендент за титлата, но все още горчивината не му е минала.

"Всичко е толкова сложно," каза Нгану. "В момента съм в разцвета на силите си, а си губя времето без да се бия. Объркващо е.

Трябва да имаме нещо, което да ни мотивира. Трябва да изкарваме пари. Трябва да правим нещо. Понякога, когато стана сутрин, ми е трудно да ходя в залата, защото нямам тази мотивация. Тренирам, но за какво? Кога ще се бия? не знам. Нямаш никаква представа за нищо и е трудно да намериш мотивация."
 
 
Франсис Нгану за последно се би през май 2020-та, когато за 20 секунди нокаутира Жаирзиньо Розенструик. След тази битка Стипе Миочич успешно защити титлата си в тежката категория срещу Даниел Кормие в UFC 252 през август. Това беше единствения шампионски двубой в тежката категория през 2020-та. Същото беше и през 2019-та.

Затова Нгану призовава UFC да излязат с решение.

"Говорим за категория, в която има по една шампионска битка на година, което много усложнява ситуацията при претендентите. Всички чакат на опашка, но опашката не се движи.

Мисля, че ако имаше три или четири шампионски битки в годината, всеки щеше да се бие за титлата. Нещата трябва да се движат. В момента тежката е заседнала."

Дейна Уайт потвърди, че Нгану е следващият опонент за Стипе Миочич, като засега по непотвърдени данни се очаква двамата да се бият през март.

Съгласни ли сте с коментара на Нгану? Трябва ли UFC да ускорят нещата в тежката категория?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес