Зареждане

Франсис Нгану отново изгуби търпение да чака

Франсис Нгану отново изгуби търпение да чака
Публикувано на: Октомври 21, 2020 в 09:02 ч
От 2018-та насам Франсис Нгану се е състезавал само 4 пъти. В тези 4 пъти реално той е времето, което той прекара в клетката е общо две минути, тъй като "The Predator" приключи четиримата си опоненти с нокаут в първия рунд.

Боецът в тежката категория за последно нокаутира Жаирзиньо Розенструик през май, унищожавайки го за 20 секунди. Той така и не се изпоти в тази битка. Но за разлика от Хамзат Чимаев, Франсис не получава бързо следващите си битки и е принуден да стои и да чака.

Нгану изрази възмущението си в социалните мрежи.

"Две шампионски битки в UFC за последните две години в тежката категория и все още не знаем кога ще е следващата. Претендентите трябва да се бият за нещо."



Тези две шампионски битки бяха между настоящия шампион Стипе Миочич и бившия Даниел Кормие. Трилогията отне време заради контузии и пандемията.

И макар Нгану да записа забележителни победи, те явно не бяха достатъчни, за да получи двубой за титлата през декември в UFC 256, тъй като се оказа, че шампионът ще е аут още 5 месеца.

"Изглежда Стипе ще си почива до март. Ако трябва да чакам до тогава, то ще е още една година между битките ми.

Бил съм се за 20 секудни в последните 16 месеца."

Нгану може да приеме друг двубой докато чака, но в същото време ще рискува позицията си на претендент, която е заслужена. В крайна сметка ще трябва да реши какво да прави, тъй като 2020-та скоро приключва.

Какъв е правилният ход на Нгану според вас?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес