Зареждане

Франсис Нгану отказал да се продаде: Сега мога да направя голяма промяна

Франсис Нгану отказал да се продаде: Сега мога да направя голяма промяна
Публикувано на: Януари 18, 2023 в 00:00 ч
Франсис Нгану вече е свободен агент. Шампионът на UFC в тежка категория беше сензационно освободен от компанията, след като той и промоутърът отказаха да се споразумеят за нов договор.

Не беше изненадващо, че Нгану не можа да се примири с UFC. През последните няколко години той беше изключително категоричен относно недоволството от договора си. И според Хищника, това не се дължи на парите, а по-скоро на ограниченията, поставени върху това какво може да върши извън Октагона.

Нгану отдавна е заявявал желанието си да се състезава в бокса, паралелно с MMA, като битка за големи пари с Тайсън Фюри бе често спрягана.

Вижте също: Франсис Нгану: Излизам срещу Фюри през 2023 г. в Африка

Преди това Нгану разкри, че е отказал милиони долари и нов договор с UFC поради ограниченията, които подобна сделка би поставила върху неговата независимост.

Това, което беше изненадващо е, че UFC пусна Нгану да си тръгне без, на пръв поглед, много да се борят за него. Промоцията е известна с дребнавостта си, когато става дума за напускания е известно, че прави всичко възможно бойците да не се измъкнат промоцията (дори ако са се пенсионирали от ММА).

Треньорът на Нгану, Ерик Никсик гостува в The MMA Hour тази седмица, за да сподели малко вътрешна информация.

Той каза, че нещата изглеждали добре между Нгану и UFC след среща на вечеря. Също така обаче разкри, че неговият боец решил, че просто не може да подпише на договора след това.

„Срещнахме се с Дайна Уайт и Хънтър Кембъл след UFC 270 и имахме страхотна вечеря,” каза Никсик. „Нещата вървяха в правилната посока. Влязох в колата и Франсис ме погледна и ми каза: „Ако подпиша тази сделка, без да направя никаква промяна, без да направя всички неща, които казах, че ще направя, това значи че ще се продам. И аз отказвам да бъда продажник. Сега съм в позиция, от която мога да направя нещо различно.“

Никсик също отхвърли коментарите на Уайт, че Нгану иска да излезе от сделката, защото се страхува от конкуренцията, с която може да се сблъска в Октагона. Това е доста стандартна реплика от Уайт.

„Той се би с Сирил Ган. Феноменът... и то на един крак“, отбеляза Никсик, който добави, че той и екипът му са го съветвали да не се бие контузен. „Искате да ми кажете, че Франсис е уплашен? Той не се страхува от никого. Той прави това, което чувства, че е правилно за него."

Остава да гадаем къде ще се приземи Нгану. Въпреки това, където и да се бие следващия път, изглежда, че ще го прави според неговите условия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес