Зареждане

Франсис Нгану: Не знаех правилата в първата си битка за UFC

Франсис Нгану: Не знаех правилата в първата си битка за UFC
Публикувано на: Септември 18, 2022 в 07:00 ч
Франсис Нгану е може би най-зрелищният боец в UFC.

Той е гигант с тегло 130 кг и е висок 193 см., с дълги ръце и тяло на културист. В края на краищата, Нгану не е просто културист, неговите мускули са възможно най-функционални - те имат статична сила, експлозивна сила, издръжливост и способност да генерират необичайна сила на удара.

Не всеки спортист може да се похвали с това. Камерунецът веднъж показа тази сила зверска сила в битката с Алистър Овърийм. В тази среща Нгану записа един от най-бруталните нокаути в историята на ММА. Мощта на Нгану много бързо го издигна до върховете на спорта.

В момента той е безспорен шампион в най-голямата ММА организация в света. Говорейки наскоро за тази своя сила в разговор с GQ France, шампионът припомни не само битката с Овърийм, но и дебютната си битка срещу Луис Енрике. В своята първа битка за UFC, Нгану дори не знаел какви са правилата.

"Когато направих първата си битка в UFC, всъщност не знаех правилата. Никога не съм искал да влизам в UFC. Занимавах се с ММА само две години. Бях впечатлен от това, което ми казаха за моя съперник Луис Енрике. 

Накрая трябваше да се успокоя и да си кажа: „Ти си могъщ и силен. Ти си огромен. Това е просто битка. Не може да се страхуваш от друг мъж." В срещата ни успях да го сграбча. 

Той опитваше да освободи ръцете си, дърпаше, дърпаше, дърпаше, а аз си казах: „Шегува ли се, или наистина това е цялата му сила?“ И тогава си казах: „Страхотно. Усетих силата му."

Преди двубоя с Овърийм знаехме, че въпреки че е известен страйкър, той не би искал да има нищо общо с мен в стойка. И щом започна битката, веднага ме вкара в клинч. 

Струва ми се, че това беше голямата му грешка, защото аз мерих, усещах силата му. Тогава си казах: "Това ли е цялата му сила ?" Аз премерих силата му, след което беше време той да усети моята сила.

В момента Нгану се възстановява след операция на коляното. Очаква се той да се завърне в началото на 2023 година.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес