Зареждане

Франсис Нгану: Не губя, печеля или се уча

Франсис Нгану: Не губя, печеля или се уча
Публикувано на: Октомври 12, 2021 в 04:00 ч
Франсис Нгану реши да се върне назад във времето преди близо 4 години. В края на 2017 година "The Predator" беше на върха на света, след като успя да нокаутира брутално легендата Алистър Овърийм. Той беше в серия от 10 поредни победи и в края на януари 2018 година Дейна Уайт реши да му даде шанс за титлата в тежка категория.

UFC вкараха много средства, за да рекламират Нгану преди битката за титлата със Стипе Миочич. Нгану летеше в облаците след нокаута над Овърийм и не подходи сериозно към Миочич. В срещата им Стипе му изнесе лекция и го победи със съдийско решение. Нгану се депресира и инкасира втора поредна загуба след трагично представяне срещу Дерик Люси.

Франсис обаче се взе в ръце и навърза серия от 4 брутални победи с нокаут. В края на март тази година от UFC му дадоха нов шанс за титлата и той я спечели след тежък нокаут над Миочич във втората им битка. Нгану вярва, че нямало как да спечели втората среща, ако не бил този урок от първата битка. Ето какво написа още той в социалните мрежи по темата:

Преди близо 4 години не успях да спечеля титлата в битката с великия Стипе Миочич. В онази нощ осъзнах, че не съм загубил. Знаех, че научих повече за една нощ, отколкото научих през последните 4 години в спорта. 

Без тази загуба не съм сигурен, че можех да спечеля в реванша, защото щях да направя същите грешки, които направих 3 години по-рано. 

Нелсън Мандела казва: „Не губя, печеля или се уча“.

Ще успее ли Нгану да остане шампион и през 2022 година ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес