Зареждане

Джон Джоунс срещу Стипе Миочич на UFC 282

Джон Джоунс срещу Стипе Миочич на UFC 282
Публикувано на: Август 12, 2022 в 01:00 ч
Една от най-чаканите битки в тежка категория ще се случи през декември.

Ариел Хелуани разкри, че от UFC ни готвят Джон Джоунс срещу Стипе Миочич на UFC 282, което ще се проведе на 10-ти декември в Лас Вегас. Битката ще бъде дебют за Джоунс в тежка категория. Има голяма вероятност да бъде заложена временна титла в дивизията, след като Франсис Нгану лекува контузия.

Това вероятно ще бъде главна битка за вечерта. В същата карта Иржи Прохазка и Гловър Тейшейра ще направят реванш за титлата в полутежка категория. Няма как от UFC да допуснат Джоунс да е подглавна среща на последното голямо събитие на UFC за 2022 година.

Джоунс е с рекорд 26-1-1 в MMA и е в серия от 17 поредни победи. В последната си битка той победи Доминик Рейес с решение през 2020 година. Джоунс защити златото в полутежка категория, след което го оваканти. Джон печели 10 от срещите си с нокаут и 6 със събмишън.

Единствената му загуба е след дисквалификация от Мат Хамил през 2009 година. Джоунс държи най-дългата серия без загуба в историята на UFC със своите 18 битки, в които няма загуба. Общо Джон има 11 защити на титлата в полутежка дивизия.

Миочич от своя страна е с рекорд 20-4 в ММА. За последно той беше нокаутиран от Франсис Нгану през март 2021 година. Тази загуба му отне титлата в тежка категория и му спря серия от 2 поредни загуби. Стипе се бие само с Франсис Нгану и Даниел Кормие в последните си 5 битки за UFC.

Миочич печели 15 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут. Той има общо 4 защити на титлата при тежките. Стипе има 3 поредни защити на златото, което е рекорд за историята на UFC. Кой ще спечели в този дуел ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес