Зареждане

Джон Джоунс очаквал битка със Стипе Миочич

Джон Джоунс очаквал битка със Стипе Миочич
Публикувано на: Декември 25, 2019 в 10:36 ч
Джон Джоунс загатна за „новина за голяма битка“ по-рано тази година, но настоящия шампион в полутежка категория на UFC така и не разкри своя опонент.

Наскоро той обясни, че всъщност е трябвало да се бие с шампиона в тежка категория Стипе Миочич, но до такъв двубой така и не се стигна в действителност.

Вместо това Джоунс ще защитава титлата си в полутежка категория срещу Доминик Райс в UFC 247, а Миочич ще изиграе реванш с Даниел Кормие по някое време през новата година.

"Исках да се бия със Стипе Миочич", заяви Джоунс пред репортери в Лас Вегас. „Мислех, че може би ще се случи, но вместо това направиха Стипе срещу Кормие 3.

"А бях толкова готов да отида в тежката категория и да си разменя по някой друг удар с бойците там."

Въпреки че двубоят Миочич явно няма да се осъществи на този етап, "Bones" е решен да направи своя дебют в UFC в тежка категория през 2020 година.

„Това ще се случи скоро. Не бих се учудил, ако се случи през 2020 г. Бях 108 кг не толкова отдавна. В момента живея с моя диетолог и си направих домашен фитнес в гаража си и в момента се чувствам наистина много добре. Сега съм 104 кг с добре изразени плочки на корема"

„Мисля, че тежката категория е много голяма възможност. Винаги ще има някой следващ опонент за мен. Чувствам се така, сякаш съм изчистил дивизията и чакам за нови предизвикателства. Не лежа само на титлата. Не се крия от никого. "

Ако Джоунс победи Райс в UFC 247, най-вероятно ще очакваме 32-годишният боец да обяви преминаването си в тежка категория в интервюто след двубоя. Битката между двамата е предвидена да се проведе следващата година, 8 февруари, в Toyota Center в Хюстън, Тексас.

Какво би станало при двубой между Джоунс и Миочич?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес