Зареждане

Джейк Пол спира да критикува UFC, когато вдигнат минималната заплата на $50 000

Джейк Пол спира да критикува UFC, когато вдигнат минималната заплата на $50 000
Публикувано на: Септември 22, 2024 в 10:00 ч
Джейк Пол, който напусна кариерата си на YouTube звезда заради професионалния бокс, продължава да говори за по-добро заплащане на бойците както в бокса, така и в ММА. Пол е готов да зарови томахавката с Дейна Уайт, но има едно условие, което иска от главата на най-голямата ММА организация в света.

Ако Уайт увеличи минималното заплащане за UFC бойците, Пол ще спре критиките си. В момента минималното заплащане на бойците е $12 500 долара, което Пол вярва, че е твърде малко. Джейк иска да види как Уайт вдига минималната заплата на 50 000 долара, защото така бойците ще живеят по-спокойно.

Пол подчерта, че тази корекция ще струва на UFC само $20 милиона на година. Ето какво каза Пол по темата в своя подкаст:

„Всичко, което поисках, е минималната заплата на боеца да премине от $12 500 на $50 000 долара. Ако бойците се бият само веднъж годишно, те все още могат да изкарват прехраната си от това с две битки годишно. Те биха могли да направят $100 000 на година, което е страхотно. 

Струва ми се, че ако направите три до четири милиарда, не би трябвало да има проблем да дадете на бойците малко повече. Това е всичко, което искам. Дейна Уайт внезапно започна да казва, че битките ми са фалшиви и че съм на стероиди. Той пусна слуховете и се опита да ме подкопае лично, само защото се осмелявам да говоря за заплатите в UFC.“, каза Пол.

Ще се навият ли UFC да вдигнат парите на бойците ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес