Зареждане

Джеф Монсън се оттегли от ММА със сълзи в очите

Джеф Монсън се оттегли от ММА със сълзи в очите
Публикувано на: Януари 12, 2021 в 06:00 ч
Опитният ММА ветеран Джеф Монсън обяви, че се оттегля от ММА. 49-годишния американец, който взе руско гражданство разкри, че е получил контузия, която ще изисква цяла година възстановяване.

Той е осъзнал, че вече не може да тренира и да се бие на високо ниво. Джеф стартира своята кариера през далечната 1997 година и се е бил под банера на организации като UFC, Strikeforce, DREAM, PRIDE, M-1 Global, Impact FC, World Victory Road, и Cage Warriors.

Той е виждал всичко в клетката и успя да запише рекорд 61–26–1 в ММА. Монсън спечели 41 от битките си с приключване и през 2006 година се би за титлата в тежка категория на UFC. Той загуби с решение от Тим Силвия.

Джеф направи битки и с легендите Даниел Кормие и Фьодор Емеляненко, като в двете загуби с решение. Ето какво сподели той в социалните мрежи за решението си да спре с ММА:

Вчера, докато тренирах, претърпях разкъсване на сухожилие, което ще изисква операция. Ще мине година на рехабилитация, за да мога да се възстановя. Споделям това, за да ви съобщя, че това беше край на битките и тренировките на високо ниво. През кариерата си имах единадесет операции и тялото най-накрая се насити. Най-трудно е за един боец да признае, че не може повече. 

Следователно, много бойци остават твърде дълго и опетняват своето наследство или претърпяват наранявания. Много е трудно да признаеш, че не си спортистът, който беше. Напълно съм сляп в лявото си око от бой преди няколко години, но продължих да се бия и претърпях някои поражения от удари, които не можах да видя. 

Казах, че ще се пенсионирам преди пет години, но не можах, защото винаги съм вярвал, че имам още една голяма победа и успешен турнир в себе си. Поглеждам назад към многото спомени - спечелването на ADCC през 1999 г., борба с някои от великите - Чък Лидел, Федор, Барнет, Кормие и много други. Успехите в джиу-джитсу и граплинг, ADCC отново ... Но това е труден спорт за тялото и главата ви. 

Мачът, за който най-много мисля е загубата в UFC от Тим Силвия. Постигнах много в граплинга, но се чудя как нещата биха били различни, ако бях спечелил тази битка. Искам да благодаря на всички, които срещнах в това пътешествие. 

Буквално със сълзи на очи и натежало сърце пиша това, знаейки, че няма за какво да се тренира, няма предстоящо събитие. Ценете хората, които ви обичат и не ги приемайте за даденост. Бъдете успешни и здрави и искрено желая на всички вас щастие.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес