Зареждане

Dustin Poirier разкри защо не иска реванш с Conor McGregor

Dustin Poirier разкри защо не иска реванш с Conor McGregor
Публикувано на: Април 16, 2018 в 10:39 ч

5-тият в леката категория на UFC, Dustin Poirier отбеляза най-голямата победа в кариерата си, надвивайки Justin Gaethje в главното събитие на UFC on FOX 29, което се проведе през изминалия уикенд.

Така Poirier се изстреля към върха на обърканата дивизия. Той обаче смята, че и преди това си е бил там, като предизвиквал Khabib Nurmagomedov.

Среща, за която Dana White сподели, че е вероятна, но имайки предвид свадата между дагестанеца и Conor McGregor, би било изненадващо да видим Poirier в битка за титлата в скоро време.

Затова най-логичният вариант за следващия двубой на "Diamond" остава реванш с бившия шампион Eddie Alvarez - двамата завършиха наравно в UFC 211.

Той обаче няма желание да се връща към миналото. След последния си двубой Poirier сподели, че мисли единствено за титлата и не се интересува от срещи с Alvarez или McGregor, който го нокаутира в UFC 178.

"Искам да се бия за титлата, човек. Не гоня реванши с Conor, Eddie или когото и да е. Не това е целта ми. Искам да просперирам и да бъда световен шампион, да направя пари и да се оттегля щастлив."

Хубава идея, но имайки предвид щетите, които отнесе от "The Highlight", Poirier навярно ще трябва известно време да се отдаде на почивка. Съдейки по тайминга, като нищо може да се превърне и в опонент на Tony Ferguson, който миналата седмица се подложи на операция - шест дена преди очакваната среща с Nurmagomedov.

Самият Khabib също планира да се завърне през ноември, което би удовлетворило Poirier, ако срещата с McGregor не се получи. Ако успее да се дореди, повечето смятат, че ще се превърне в жертва на дагестанеца - "The Diamond" обаче споделя, че ще изненада зрителите със своите умения:

"Не мисля, че борческите ми умения се оценяват подобаващо. Хората нямат представа и с удоволствие бих показал на какво съм способен."

Недооценени или не, със сигурност трябва да бъдат на доста високо ниво, ако иска да поднесе първата загуба на "The Eagle".

Всичко сочи към McGregor за момента, но имайки предвид в какви бели се забърква, като нищо ще видим скоро "The Diamond" и в битка за титлата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес