Зареждане

Добрият Daniel Cormier най-накрая се изкачи до върха

Добрият Daniel Cormier най-накрая се изкачи до върха
Публикувано на: Юли 12, 2018 в 10:54 ч
Сянката на бившия шампион в тежка категория Jon Jones тегнеше над феновете на UFC, които продължават да му прощават всяка издънка в продължение на много време.

И все пак той си имаше един враг. Самият Daniel Cormier, който е бивш олимпийски медалист, шампион по борба и бивш шампион на Strikeforce в тежка категория - да не говорим, че единственият, който го делеше от първото място в полутежка категория беше самият Jones.

През своята кариера Cormier се доказа като перфектният пример за това какво означава да си шампион и истински 'посланик' на UFC. Въпреки това обаче той винаги оставаше след Jones.

Въпреки че Jones отнасяше цялата слава, Cormier продължаваше да бута към успеха, отказвайки да се примири с второто място. Дори след като Jones се забърка със закона извън Октагона след първата им среща на UFC 182, Cormier се възползва от възможността и надви Anthony Johnson за тогава свободната титла на UFC 187. Докато противникът му стои и гледа отстрани, Cormier продължава да жъне успехи.

Обръщаме внимание на UFC 200, когато двамата трябваше да се бият, но срещата беше отменена, тъй като Jones не успя да премина допинг теста. Jones отново беше принуден да гледа отстрани докато Cormier целеустремено се придвижва към върха.

На UFC 214 след всички премеждия двамата успяха да влязат в октагона заедно. За съжаление на DC обаче, той отбеляза 2-ра загуба срещу Jones.

Мнозина се радваха, че Jones се е завърнал обратно в играта, но изведнъж всичко се промени.

След срещата Jones привлече вниманието на USADA и победата му беше отменена, а DC можеше да затвърди позицията си в UFC 220, когато Cormier надви Volkan Oezdemir, за да стане отново шампион. С всичките скандали, в които се забърка Jones, DC и UFC загърбиха свадата им и решиха да създадат нова история.

Намеси се Stipe Miocic. Най-успешният боец в тежка категория на UFC, с най-много защити и сериозна победа среу Francis Ngannou. Същата вечер, когато той се би с Ngannou, Cormier надви Oezdemir, но малцина очакваха това, което се случи след това.

Малко след тези победи Cormier реши да се качи в тежка категория, където до момента няма нито една загуба, за да се изправи срещу Miocic на UFC 226, надявайки се да стане шампион с две титли едновременно.

Cormier приемаше всяка една възможност и как няма - той е анализатор на UFC on Fox Sports, партнира си с Joe Rogan и Jon Anik, тренира останалите бойци в American Kickboxing Academy в Сан Хосе и никога не се е провалял на допинг тест или забърквал в скандали. Всички получаваха какви ли не възможности, а реално през цялото време той ги е заслужавал най-много.

Дойде време за Miocic и Cormier на UFC 226 - само един рунд беше необходим на Cormier, за да стигне върха. Малко преди да свърши рунда Cormier успя с няколко удара да приключи Cormier преди Marc Goddard да сложи край на срещата. Cormier стана вторият боец, който да притежава две титли едновременно, а Jon Jones се изгуби в ехото на бурните овации на публиката.

Cormier се оказа в идеална позиция, особено имайки предвид цялата каша около иначе най-продавания боец, Conor McGregor.

Човек на честта, добър съотборник, треньор, шампион в две категории и какво ли още не - Cormier сложи Jones в миналото и превърна освиркванията в овации. Критиците осъзнаха, че Jones сам се е прецакал, докато Cormier не спираше да се възползва от всяка изникнала възможност.

В спорта, в който лошите момчета винаги са били на върха, DC разби табуто - най-накрая в ММА доброто възтържествува.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес