Зареждане

Дейна Уайт се обяви против трансджендърите в спорта

Дейна Уайт се обяви против трансджендърите в спорта
Публикувано на: Септември 18, 2023 в 17:00 ч
В скорошно интервю с водещия на Talk TV Пиърс Морган в „Uncensored“, новоназначеният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт изрази силните си резерви по отношение на участието на трансджендъри в спортове на високо ниво.

Известен с откровените си мнения, Уайт нарече това развитие „безумно“. Тази дискусия идва на фона на нарастващ дебат около включването на транссексуални лица в различните спортове, което подтиква различни организации да обмислят въвеждането на забрани.

Едно забележително решение дойде от British Cycling, тъй като те забраниха на транссексуални жени да се състезават в женската категория. Уайт добави своя глас към този противоречив въпрос. Ето какво е неговото мнение:

„Аз имам дъщеря. Не искам да видя ден, в който някой, който е биологичен мъж се състезава срещу дъщеря ми. Това е още едно лудо, безумно нещо, което се случва в света. Това е нещо, с което всички се опитваме да се справим.

Дъщеря ми е мажоретка, така че не играе никакви състезателни спортове. Трансджендъри все още няма в света на мажоретките.", сподели Уайт.

Вие какво мислите по темата ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес