Зареждане

Дейна Уайт: 'Позлатихме' Франсис Нгану, но той ни отказа!

Дейна Уайт: 'Позлатихме' Франсис Нгану, но той ни отказа!
Публикувано на: Януари 16, 2023 в 00:00 ч
Историята на Франсис Нгану в UFC приключи.

Шампионският пояс в тежка категория на UFC, който "The Predator" държеше почти две години, вече е вакантен. Официално има битка за титлата на Нгану, която ще се случи през март в Лас Вегас. Тази битка ще изправи един срещу друг Джон Джоунс и Сирил Ган.

Дейна Уайт сподели, че наистина искаха да задържат Франсис, но той отказал. От UFC му предложили невиждани пари, които щели да го направят най-платен в историята на категорията, но камерунската звезда предпочел да си тръгне.

„Преговаряхме с Нгану повече от две години. Предложихме на Франсис сделка, която щеше да го превърне в най-добре платения играч в тежка категория в историята на UFC. 

Той би спечелил повече от Брок Леснар, повече от всеки друг, но той отказа сделката. Сега Франсис иска да поема по-малко риск и да печели повече.“, каза Уайт пред медиите.

Това определено е било невероятно щедро предложение по стандартите на Дейна. Припомняме, че Брок Леснар е в топ 5 в историята на UFC по отношение на хонорарите, а според някои оценки приходите му са на второ място след Конър Макгрегър.

За последната си битка в организацията Леснар получи 2,5 милиона долара като хонорар, като имаше право и на процент от продадените платени гледания. Франсис отдавна каза, че завижда на доходите на професионалните боксьори.

Наистина, боксови звезди като Тайсън Фюри или Дионтей Уайлдър печелят значително повече от шампионите на UFC. Сега Хищникът ще може да сбъдне мечтата си и най-накрая да дебютира на боксовия ринг. Но това може да се окаже голяма грешка, защото Нгану все още не е професионален боксьор.

Ще съжалява ли Франсис за напускането на UFC ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес