Зареждане

Дейна Уайт: От Чимаев зависи в коя категория ще се бие

Дейна Уайт: От Чимаев зависи в коя категория ще се бие
Публикувано на: Септември 29, 2022 в 00:00 ч
Президентът на UFC Дейна Уайт сподели, че Хамзат Чимаев трябва да избере в коя категория иска да се бие.

По-рано този месец Хамзат трябваше да се бие с Нейт Диас в полусредна категория. Битката им трябваше да оглави UFC 279, което се проведе в Лас Вегас. За съжаление Чимаев не успя да влезе в лимита за дивизията. Този изненадващ провал за малко щеше да провали цялата галавечер.

За щастие от UFC разместиха няколко битки и спасиха събитието. Чимаев се би в средна категория с Кевин Холанд и го събмитна в първия рунд. Уайт разкри, че е имал среща с мачмейкърите и заедно са обсъдили бъдещето на звездата.

„Днес имахме среща с мачмейкърите. Обсъдихме бъдещите перспективи на Хамзат и колко добър е този човек. Начинът, по който унищожи Кевин Холанд в последната битка, беше нещо, което никой не очакваше.

Що се отнася до тегловната категория, има голям дебат сред мачмейкърите дали той ще се състезава в полусредна или средна категория. Може ли да свали килограмите ? Трябва ли да поемем риска и да му дадем шанс за тази категория ? 

Това са въпросите, които сега се обсъждат. В момента съм някъде по средата. Мисля, че Чимаев трябва да обмисли какво иска да прави и къде иска да бъде. 

Иска ли да свали до полусредна категория и да се бие за титлата ? Иска ли да се качи в средна категория и да се бие за титлата в тази категория ?“, каза Уайт на пресконференция.

Преди няколко часа Чимаев предизвика Колби Ковингтън. С това той показва, че иска да се бие в полусредна категория. Победа над Ковингтън ще му заслужи шанс за титлата в дивизията.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес