Зареждане

Дейна Уайт иска Джоунс - Миочич за временната титла

Дейна Уайт иска Джоунс - Миочич за временната титла
Публикувано на: Март 20, 2022 в 00:00 ч
Бившия шампион в тежка категория на UFC Стипе Миочич може да се изправи срещу Джон Джоунс за временната титла в тежка категория. Това е желанието на Дейна Уайт, който не е фен на временните титли, но понякога това е неизбежно.

Вижте още - Операцията на Франсис Нгану мина успешно

Преди часове Франсис Нгану мина успешна операция на коляното и ще бъде аут до края на годината. Така развитието в тежка категория е сложено на пауза. Президента на UFC смята, че Миочич и Джоунс най-много заслужават да се бият за титлата.

Стипе от доста време настоява за реванш с Нгану, който го нокаутира преди година. Джоунс от своя страна тренира за дебют в тежка категория вече близо 2 години. Уайт смята да говори с тях, въпреки че двамата не дават признаци, че възнамеряват да се върнат в октагона. 

В една от последните си изяви за медиите Уайт сподели:

„Да, вероятно отново ще има временен шампион в тежка категория. Бих предпочел титлата "временен" шампион да не съществуваше, но при това положение не може да се избегне. 

Това е необходима част от нашия бизнес. Така, когато шампионът се завърне, той веднага ще има кандидат за титлата си, който си е спечелил правото да се изправи срещу него в честна битка. 

Няма съмнение кой е претендентът за титлата, когато в дивизията има "временен" шампион. Аз лично не съм чувал нищо от Стипе Миочич и Джон Джоунс. 

Но това не означава, че нашият персонал не е говорил с тях. Това са двамата бойци, които според мен трябва да играят за тази титла.“ 

Едва ли ще има фен на UFC, който да е против такава битка. Вие какво мислите ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес