Зареждане

Дейна Уайт: Джоунс и Миочич оглавяват UFC 309 през ноември

Дейна Уайт: Джоунс и Миочич оглавяват UFC 309 през ноември
Публикувано на: Август 29, 2024 в 02:00 ч
Дейна Уайт разкри датата за битката между легендите Джон Джоунс и Стипе Миочич. Съвсем очаквано двамата ще оглавят една от най-големите галавечери на UFC за 2024 година. Става дума за галавечерта UFC 309, която ще се проведе на 16-ти ноември в Медисър Скуеър Гардън, Ню Йорк.

Първоначално битката между Стипе и Джон трябваше да се проведе през ноември 2023 година. За съжаление "Bones" получи контузия и трябваше да се оперира. Неговото възстановяване отне 8 месеца, след което той обяви, че стартира лагер за Миочич. Сега Уайт потвърди битката им, но ще я обяви тогава, когато нагласят бойната карта за събитието.

Очаква се битката да е последна в кариерата на Джоунс, както и в тази на Миочич. 37-годишният Джоунс е с рекорд 27-1-1 в ММА и е в серия от 18 поредни победи. През март 2023 година той прегази Сирил Ган и спечели вакантната титла при тежките. Така той стана един от малцината, които печелят титла на UFC в две различни категории. Джоунс приключва 17 от срещите си. 

42-годишният Миочич е с рекорд 20-4 в ММА. В своята последна битка той беше нокаутиран зверски от Франсис Нгану през март 2021 година. Загубата му спря серия от 2 поредни победи и го лиши от титлата при тежките. Стипе печели 15 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут. В последните 6 години той се би само с Нгану и Даниел Кормие.

Миочич записа 2-1 срещу Кормие и 1-1 срещу Нгану.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес