Зареждане

Daniel Cormier е разочарован, но разбира защо му отнемат титлата в полутежка категория

Daniel Cormier е разочарован, но разбира защо му отнемат титлата в полутежка категория
Публикувано на: Октомври 16, 2018 в 11:55 ч
Да бъдеш шампион в две дивизии едновременно въобще не е лесно постижение. А тези, които са успявали да стигнат дотам, не винаги са имали възможността да защитават и двете титли.

Един от тях е и Daniel Cormier, чиято титла в полутежка категория ще бъде отнета преди UFC 232, което ще се проведе на 29-ти декември, и което ще ни представи реванш между Jon Jones и Alexander Gustafsson.

Разбира се, никой шампион не иска титлите да му бъдат отнемани, но Cormier разбира ситуацията:

"Първоначално бях много разочарован от факта, че ще ми отнемат титлата и ще оставят Jones да се бие за нея, защото не съм направил нищо нередно, но разбирам, че организацията трябва да се движи напред."

"Всъщност бях окей с решението, тъй като разбрах, че който и да спечели титлата, ще имам възможността да се върна за нея - гарантирано."

Самият Cormier ще защитава титлата си в тежка категория за пръв път следващия месец, на UFC 230, което ще се проведе на 3-ти ноември. Тогава той ще се бие с Derrick 'The Black Beast' Lewis. Събитието ще бъде пряко излъчвано по спортния канал Max Sport 2.

След като вече е имал срещи в Октагона с Jones и Gustafsson, Cormier има представа кой може да надделее в срещата им за титлата:

"Мисля, че Jones ще спечели. Gustafsson е невероятен боец, но никой не му даде шанс. Jones се възполза от момента и затова беше толкова успорвана среща."

"Бил съм в Октагона и с двамата и смятам, че Jones е по-добрият боец - няма да ви лъжа."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес