Зареждане

Dana White отрече срещата между Nate Diaz и Poirier да бъде за титлата в суперлека категория

Dana White отрече срещата между Nate Diaz и Poirier да бъде за титлата в суперлека категория
Публикувано на: Септември 26, 2018 в 11:23 ч
Nate Diaz сподели, че ще оглави UFC 230 с битката си срещу Dustin Poirier за титлата в новата суперлека категория.

"Радостен съм да обявя, че откриваме нова категория в UFC. Ще се бия в главното събитие на 3-ти ноември срещу Dustin Poirier за първата титла в суперлека категория. Щастлив съм, че пишем история заедно."



Dana White набързо обаче отрекъл слуховете. Явно на президента на UFC не му е до закачки.



Dustin Poirier също искаше така да стоят нещата, като подкрепяше напълно Diaz. Суперлеката категория е една от дивизиите, чието добавяне в организацията би иимало смисъл, тъй като полусредната и леката категория са най-натоварените в UFC. И тъй като е точно в средата, желаещи да се състезават в нея няма да липсват. За такава категория са говорили в миналото и бойци като Kevin Lee.



Може и да е прибързано решение, но таймингът този път е идеален. Победителят ще има възможността да предизвика победителя от срещата между McGregor и Nurmagomedov. Ако това се окаже McGregor, той ще има безценната възможност да се изправи срещу боец, когото вече е надвивал за третата си титла. Със сигурност няма да е по-лошо от поредната временна титла - няма как да не се съгласим всички. Ако ли не, срещата между Poirier и Diaz пак се очаква да бъде изключително интересна за феновете на спорта.



Множество други бойци също подкрепят идеята:








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес