Зареждане

Чарлз Оливейра е готов да се завърне само и единствено за насилие

Чарлз Оливейра е готов да се завърне само и единствено за насилие
Публикувано на: Март 29, 2023 в 14:00 ч
2022 г. беше година на възходи и падения за бразилеца Чарлз Оливейра. "Do Bronx" стартира годината с голям сблъсък срещу Джъстин Гейджи. Оливейра беше шампионът в лека категория, който се отправи към кантара, но за съжаление пропусна теглото с половин килограм, в резултат на което му беше отнета титлата.

Оливейра все пак успя да направи забележително представяне, като след див мач със много удари, в първия рунд отстрани Гейджи със rear-naked choke.

 
Оливейра приключи 2022 г. в опит да стане официално отново шампион, като се изправи срещу своя колега, изгряващия претендент Ислам Махачев. Силният дагестанец се оказа твърде труден за ветерана с над 10-годишен стаж в Ultimate Fighting Championship (UFC), като накара Оливейра да се предаде във втория рунд с arm triangle. На UFC 288 на 6 май 2023 г. Оливейра възнамерява да се върне отново към победителите зрелищно срещу Бенил Дариуш.

"Казвал съм как ще спечеля преди, грешал съм - но няма да сгреша отново", заяви Оливейра пред MMA Fighting. "Ще бъда ловецът в тази битка. Ще вървя напред през цялото време. Не ме интересува дали ще е нокаут, предаване или решение, ще ловувам в тази битка.

Не мога да кажа, че ще направя стратегически бой, че ще чакам. Не, това не е бой на Чарлз. Чарлз върви напред, той ловува през цялото време. Така че ако искате да гледате скучен бой, не идвайте да гледате моя бой. Ще видите как ме събарят, как падам и как се изправям отново. Както казахте, Дариуш е бил нокаутиран преди, бил е заключван. Той има пробойни, както и аз. Това е най-важното - да искаш да спечелиш независимо от всичко."

Загубата от Махачев за Оливейра е първата му от декември 2017 г. насам, като прекъсна феноменална серия от 11 победи, състояща се от 10 приключвания.

Дариуш, от друга страна, се намира в най-добрия момент от 14-годишната си кариера, като спечели осем поредни победи. Последната победа на Дариуш дойде в същата вечер, в която Оливейра се биеше с Махачев през октомври 2022 г., като спечели единодушно решение над Матеуш Гамрот.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес