Зареждане

Brian Ortega: Само аз и Tony Ferguson можем да победим Khabib

Brian Ortega: Само аз и Tony Ferguson можем да победим Khabib
Публикувано на: Октомври 19, 2019 в 05:00 ч
Мнозина бойци се опитаха да победят Khabib Nurmagomedov, но никой от 28-те опитали не успя да се справи. След всяка негова битка започна да се говори, че определен боец може да го победи, но все още никой не намира отговор за играта на непобедения дагестанец, въпреки че тя е ясна на всички негови колеги.

Бившият претендент за титлата в категория перо Brian Ortega, който беше непобеден до миналата година смята, че има шансове да победи безспорния шампион в лека категория. Двамата бяха близо до битка през април миналата година, след като Khabib остана без опонент и от UFC търсеха спешно боец, който да се бие с него.

Ortega предложи услугите си, но организацията избра Max Holloway, който в последствие се отказа. В момента не спира да се говори за Nurmagomedov и Brian вярва, че само двамата с Tony Ferguson могат да го победят:


Мисля, че Ferguson има голям шанс да победи Khabib. Tony e невероятен атлет, който има страхотно бразилско джиу-джутсу. Гледам нещата и виждам, че на определени места съм по-добър от други бойци. Те също са по-добри от мен в други неща. 

Да, Khabib е много добър в някои области, но аз съм също толкова добър по гръб на земята. Мисля, че Ferguson е единственият, който може да го победи сега. Ако той не успее, то тогава ще трябва да изчакате, за да се кача в лека категория. Чувствам, че всеки боец, който ми позволи да го сграбча е в голяма опасност. 

Това ниво на опасност е доста високо. Тренирам тези неща от 15 години и съм успявал да приключа едни от най-добрите граплъри. Надявам се, че Khabib няма да се оттегли. Дайте ми малко време, за да се докажа така, както той го направи. Нека стана шампион, а след това ще го предизвикам, за да бъде по-сериозно. 


Ortega е с рекорд 14-1-1 в ММА и ще се завърне в клетката през декември, за да се бие срещу Chan Sung Jung в главната битка на събитието в Бусан.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес