Зареждане

BMW вече няма да спонсорират Адесаня заради глупав коментар

BMW вече няма да спонсорират Адесаня заради глупав коментар
Публикувано на: Март 28, 2021 в 00:00 ч
Проблемите не спират за Израел Адесаня след един негов глупав коментар в социалните мрежи. Шампиона в средна категория на UFC беше сериозно критикуван от министъра на спорта на Нова Зеландия.

31-годишния нигериец, който живее в Нова Зеландия написа в социалните мрежи, че ще изнасили Кевин Холанд в клетката. Това вбеси Грант Робъртсън, който е заместник министър-председател на Нова Зеландия.

Робъртсън призова UFC да вземат мерки, а от BMW са решили да се разделят с Адесаня. Той вече няма да им бъде посланик за Нова Зеландия и няма да бъде спонсориран от тях.

От PUMA все още остават зад него, но не е ясно до кога. Израел е първият ММА боец, който получава спонсорство от PUMA. В своя акаунт в социалните мрежи Адесаня се извини, но това няма да го спаси от негативите.

Към днешна дата Адесаня е сред големите звезди на UFC и има 4.6 милиона последователи в социалните мрежи. В началото на месеца той загуби непобедения си статут, след като Ян Блахович го победи. Израел не успя да стане двоен шампион и сега ще се придържа към средна категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес