Зареждане

Бивш шампион на Bellator мечтае за подпис с UFC

Бивш шампион на Bellator мечтае за подпис с UFC
Публикувано на: Октомври 9, 2020 в 14:00 ч
Бившият шампион на Bellator в категория петел Едуардо Дантас вече е свободен агент и мечтае за договор с UFC. 31-годишния бразилец е двукратен шампион на организацията и неговия договор изтекъл след последната му битка преди година. Дантас се качи в категория перо за битка с Хуан Аркулета и загуби с нокаут в края на втория рунд. Едуардо е с рекорд 21-7 в ММА и печели само 1 от последните си 4 битки в ММА.

Той прекара 8 години при тях и в първата си година спечели турнир в категория петел. В края на 2017 година Едуардо загуби за втори път титлата си, след като Дериън Колдуел го победи с решение. Желанието на Дантас било да се бие в края на миналата година, но редица ангажиметни му попречили и в крайна сметка неговия договор изтекъл. Ето какво сподели той в интервю за MMAFighting:

Бих се през юни миналата година и планирах да се бия пак през ноември или декември. Тогава обаче трябваше да пътувам, а след това се случи пандемията. Мина време и осъзнах, че моя договор с организацията е приключил. Ако бях преподписал с тях, щеше да е за нови 2 години. 

Сега съм на 31 години и още 2 години ще са твърде много. Решихме да не подписваме и вместо това да разгледаме други оферти. Сега е време да потърся нещо по-голямо. Не само ще видя моята цена, но и ще полетя високо. Постигнах много в изминалите години. 

Бях първия бразилец, който става шампион в Bellator. Направих добри битки и се бих с всички в категорията. Благодарен съм за всичко на организацията. Има само един път пред мен, който ще ме накара да тренирам здраво и това е UFC. Toва е единствения път и го желая най-много. 





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес