Зареждане

Бащата на Хабиб разкри детайлил около битката с Фъргюсън

Бащата на Хабиб разкри детайлил около битката с Фъргюсън
Публикувано на: Декември 11, 2019 в 10:10 ч
Треньорът и баща на Хабиб Нурмагомедов, Абдулманап Нурмагомедов, разкри детайли около подготовката за шампионския двубой срещу Тони Фъргюсън.

Непобеденият носител на титлата в лека категория се очаква да се изправи срещу претендента Фъргюсън през април 2020-та. Това ще бъде петия опит за организиране на този двубой.

"Понеже това не е първия опит, мисля че това ще е едно от най-важните събития в този спорт," сподели Нурмагомедов старши. "Тази битка бе планирана четири пъти и бе отменяна два пъти заради Хабиб и два пъти заради Тони. Милиони фенове я чакат. Никога не е имало такова нещо в историята на UFC. Това е най-важният двубой на UFC. Важно е не само за мен, но и за моята родина и нашите поддръжници.

През всичкото това време ние подобрявахме уменията си, особено в стойка. Изненадваме опонентите си всеки път."


Фъргюсън е доста разчупен боец и страйкингът му е бил труден пъзел за разгадаване за много бойци. За последно той се би срещу Доналд Серони в UFC 238, когато засипа ветерана с удари и го победи поради лекарска забрана, стигайки до 12 поредни победи.

Абдулманап вярвам, че синът му ще си спазва стратегията, която винаги следва и няма нужда да се съобразява с игровия стил на Фъргюсън.

"Преди всичко той има добра издръжливост, а е и в добра серия. Хващали са го, но е приключвал всиките си двубои със събмишън или нокаути. Има богат арсенал и е стойностен опонент, за което се подготвяме."

Смятате ли, че Хабиб ще победи Тони, спазвайки настоящата си стратегия?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес