Зареждане

Атлетическата комисия иска Paulo Costa да смени категорията

Атлетическата комисия иска Paulo Costa да смени категорията
Публикувано на: Август 30, 2019 в 09:00 ч
Качил: DoloR
Paulo Costa записа най-голямата победа в своята кариера на UFC 241 в Калифорния, където победи с решение Yoel Romero и остана непобеден. Атлетическата комисия на Калифорния иска от него да се качи в полутежка категория, защото свалял много килограми. Комисията иска да види в горната категория още Sabina Mazo, Brandon Davis, Kyung Ho Kang, Manny Bermudez и Sodiq Yusuff.

Причината за това е, че след кантара всички изброени си върнали 15% от теглото преди битката. Комисията им забранява да се бият в настоящите си категории на територия на Калифорния, но е готова да направи компромис, ако те започнат да контролират теглото си. Комисията иска да види резултатите им, а след това ще реши дали да им позволи да се бият в настоящите си категории.

Тяхната цел е да премахнат драстичното сваляне на килограми, което застрашава живота на бойците. Миналия месец Aspen Ladd трепереше на кантара преди битката си в Калифорния и това доведе до забрана да се бие в категория петел. Разбира се, тя може да получи разрешение, но трябва да представи медицински документи, че това е постижимо за нея.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес