Зареждане

Андерсън Силва: Нокаутираха ме два пъти по време на спаринг миналата седмица

Андерсън Силва: Нокаутираха ме два пъти по време на спаринг миналата седмица
Публикувано на: Октомври 26, 2022 в 12:37 ч
Андерсън Силва направи шокиращо разкритие от подготовката си за боксовия мач с Джейк Пол този уикенд.

В интервю за MMA Weekly, бившият шампион на UFC в средна категория каза, че е бил нокаутиран два пъти от тренировъчни партньори в последния си спаринг преди битката, която се проведе в събота в Gila River Arena в Глендейл, Аризона.

„Тренирам здраво за победа – тренирам с добри боксьори на високо ниво и петима от тях идват да ми помагат“, каза Силва. „В последният спаринг с моя спаринг партньор, той ме нокаутира два пъти и когато завърших тренировката, говорих с моя треньор и дори казах, „Тренер, нека ти кажа нещо, защо момчетата ме нокаутират два пъти?“ И треньорът каза: „Трябва да се подготвиш за война и ти се подготвяш за война.“


Луис Карлос Дореа, дългогодишният треньор на Силва, че последният спаринг на бившия шампион се е състоял миналия петък, но категорично отрече изявлението на Силва, като отрече той да е бил нокаутиран.

„Това, което мога да кажа, е, че такова нещо не се е случвало“, каза той. „Слава Богу, че следваме всички процедури в тренировките и Андерсън направи отлични спаринги. Той е 100 процента готов за битката.”
Искане за коментар до ръководството на Силва за момента е без отговор. Атлетическата комисия на Аризона, която контролира щатската боксова комисия, изпрати кратко изявление:

„Проучваме въпроса и нямаме допълнителни коментари към този момент.“
 
В Аризона бойците на възраст над 36 години трябва да получат одобрение от комисията, за да бъдат лицензирани, като представят тест, извършен от лекар, писмо за разрешение и електрокардиограма (ЕКГ), за да докажат сърдечно-съдово здраве. По принцип от бойците също се изисква да се дадат тест за мозъчно сътресение. Във формуляра бойците биват питани за датата на последния си нокаут, най-дългата продължителност на безсъзнание и дали са били нокаутирани в друг спорт „или по някакъв друг начин“.

Силва се справя добре след прехода си към бокса, печелейки три поредни победи след завръщането си. В предишния си двубой той нокаутира члена на Залата на славата на UFC Тито Ортиз в 1:21 на рунд 1.


В MMA последното участие на Силва в UFC бе белязано от загуба с технически нокаут от Юрая Хол, който ще се присъедини към него в подгряващите битки на събитието в събота с боксов мач срещу Ле'Веон Бел.

Изявлението на Силва не е първият път, когато той говори за нокаути преди битка. Преди сблъсъка в UFC 183 с Ник Диаз, Силва каза, че е бил нокаутиран от тренировъчен партньор, който по-късно беше разкрит, че е колегата му от UFC Халил Раунтри. Раунтри по-късно потвърди инцидента, като каза:

„Тренираме здраво, за да гарантираме, че ще спечелим и такива неща се случват по време на тренировка. Не е голяма работа. Знам, че много хора са нокаутирани по време на тренировка и просто не казват, но той е честен човек. Случи се на тренировка, но не и на битка, така че няма значение.” 

Тогавашният мениджър на Силва, Ед Соарес, каза, че Силва е бил в нокдаун, но не и напълно аут, а коментарите на Раунтри са били „изтълкувани погрешно“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес