Зареждане

Alexander Gustafsson: Jon Jones е истинският шампион в полутежка категория

Alexander Gustafsson: Jon Jones е истинският шампион в полутежка категория
Публикувано на: Декември 12, 2017 в 15:00 ч
 
 След като не успя да премине допинг теста след победата си над Daniel Cormier в UFC 214 миналото лято, титлата беше отнета от "Bones" и върната съответно на Cormier.
 
Въпреки всичко обаче има бойци, които го подкрепят. Един от тях е Alexander Gustafsson.
 
"Поясът е в него и със сигурност бих се бил отново с Cormier. Искам титлата. Истинският шампион обаче си остава Jon Jones, тъй като е побеждавал всеки един боец в категорията. Той е постигнал повече от всички други. Разбира се, DC е добър боец, а единствената му загуба е от Jon Jones - определено си е заслужил титлата."
 
Gustafsson също коментира, че не бил изненадан при последния скандал, в който Jones се забърка.
 
"Не бях шокиран, не бях изненадан. Единствено ми е жал за него. Лошо е както за него, така и за спорта."
 
"Вижте какво причини на DC. Той е звяр, само че понякога взима глупави решения."
 
И въпреки че бъдещето на Jones остава неясно, като има вероятност и никога повече да не се върне, Gustafsson, който претърпя загуба от него в UFC 165 през 2013-та, все още се надява някой ден да получи своя реванш.
 
"Искам го обратно, за да мога да се изправя отново срещу него. От друга страна, хващан е в нарушение толкова много пъти, че не бих се изненадал ако не се върне никога повече."
 
За момента "The Mauler" се възстановява от операция на рамото, като споделя, че след няколко седмици би трябвало да бъде готов отново да тренира сериозно. Следващият му опонент остава неизвестен, имайки предвид, че Cormier ще защитава титлата си срещу Volkan Oezdemir в UFC 220 на 20-ти януари идната година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес