Зареждане

Адесаня похвали играта си на земя: Не само Хабиб може да мачка

Адесаня похвали играта си на земя: Не само Хабиб може да мачка
Публикувано на: Декември 4, 2019 в 09:58 ч
Израел Адесаня твърди, че неговата игра на земя е една от най-добрите в ММА, макар че никой не я виждал.

Настоящият шампион в средната категория на UFC идва от кикбокса и е споменавал, че се засяга от изказванията на боксьорите, че те са най-добрите бойни атлети. Според него ММА състезателите са на върха, защото те трябва да развиват уменията си на земя, както и качествата си в другите бойни дисциплини.

"Можех да си остана в кикбокса, но винаги ме е влечало това да се изправят срщеу бойци с различен стил - джудо, жиу-житцу... Кой ще победи? Ако тръгнат да те удрят с крак, ако не знаеш как да го посрещнеш, какво ще стане?

Никога не съм искал да се чувствам уязвим в каквато и да е ситуация. Никога не съм искал някой да ме постави в шах и мат в която и да е позиция. Затова смирено уча всеки аспект на боя."

Израел споделя и че работи върху играта си на земя и твърди, че е добър там.

"Не сте виждали играта ми на земя - само малки части от нея. Не сте виждали най-доброто от мен. Хабиб не е единствения, който може да мачка хората."

В момента Адесаня стои без двубой, след като победи Робърт Уитакър в UFC 243. Носят се слухове, че може да се изправи срещу Йоел Ромеро като доказателство, че може да се справя с тейкдауни.

Смятате ли, че Адесаня може да доминира над опонентите си на земята така, както го прави Хабиб Нурмагомедов?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес