Зареждане

16-годишен състезател почина след жесток ритник в главата по време на състезание

16-годишен състезател почина след жесток ритник в главата по време на състезание
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 00:00 ч
В момента руската ММА общност скърби за преждевременната смърт на неназован 16-годишен ММА боец, който почина след смъртоносен удар в главата.

Инцидентът е станал в град Белогорск в Амурска област на Русия, където се е провел аматьорски мач в рамките на Откритата купа по ММА на спортен клуб "Родина". Споменатото 16-годишно момче се е състезавало в една от схватките и както се вижда от краткия видеоклип, който сега се разпространява в интернет, то беззащитно е получило много тежък ритник в главата от своя противник.

В резултат на удара тийнейджърът веднага е нокаутиран. След това бе съобщено, че това е довело до трагичната му смърт.


Малко след като беше потвърдено, че момчето е починало, по-късно стана ясно, че съдиите и другите ръководни органи на купата са нарушили важно правило. Както се оказа, правилото гласи, че всички участници в аматьорски боеве под 18 години са длъжни да носят предпазни средства за глава, но на 16-годишното момче е било позволено да се състезава без такива.

"Според правилата всички непълнолетни участници бяха длъжни да се състезават с каски. Съдията обаче позволи на момчето да се бие без тях."

В съобщението се отбелязва още, че инцидентът вече се разследва от Руския ММА съюз.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес