Зареждане

Дейна Уайт готви пожизнено здравно осигуряване на бойците си

 Дейна Уайт готви пожизнено здравно осигуряване на бойците си
Публикувано на: Юни 2, 2021 в 15:00 ч
Президентът на UFC, Дейна Уайт, намекна че скоро бойците на организацията ще получат дългосрочно здравно осигуряване.

Уайт се включи в серия от въпроси и отговори в Instagram. Там той бе запитан дали бойците на UFC ще получат осигурени здравни грижи дори и след края на кариерата им в UFC, заради травмите и здравословните проблеми, които могат да настъпят от проведените битки в организацията.

Президентът отговори лаконично но обещаващо "скоро".


Към момента организацията осигурява медицински грижи само на активните бойци, които са получили травма непосредствено около двубоя или при подготовката му за него. Покритието на лечение на контузии от тренировки бе прието в договорните отношения с UFC през 2011-та. Преди това организацията се грижеше за травми получени само и единствено по време на двубой.

Президентът на BKFC, Дейвид Фелдман, обяви през април, че организацията му стартира пенсионен план за своите атлети.

"Нашите бойци са най-важният актив на компанията," сподели Фелдман. "Искам да се уверим, че те ще са подсигурени не само в нощта на битката, но и след като се оттеглят. За всеки двубой в BKFC се отделят пари в пенсионен фонд за тях, който може да бъде изтеглен при пенсиониране."

Никоя друга ММА организация в момента не предлага здравно осигуряване на бойците си, тъй като ги смята за хора на договор на хонорар, а не за дългосрочни служители.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес