Зареждане

Thiago Alves приключи с лека категория, закани се да пребие Cote

Thiago Alves приключи с лека категория, закани се да пребие Cote
Публикувано на: Април 3, 2017 в 12:00 ч
 
Бразилецът Thiago “The Pitbull” Alves потвърди, че повече никога няма да се бие в лека категория на UFC.


Alves, който е бивш претендент за титлата в полусредна категория на UFC, опита да се прехвърли в дивизията от 155 паунда, но през ноември той дори не успя да мине кантара. На UFC 205 Alves успя да запише дебют в лека категория, но загуби от Jim Miller.

“Не си струва. Свалям килограми, но пак правя същите кинти. Все пак не съжалявам, защото това е нещо, което смятах, че мога да направя. Опитах, но не успях. Хубавото е, че сега поне съм по-лек отпреди и ще имам по-малко килограми за сваляне. За седмица мога да стигна до 170 паунда”, сподели Alves.

“Случилото се на UFC 205 ме промени много. Оправих всичко, което трябваше да се оправи. Разделих се с някои хора, които смятам, че ме ми пречеха да вървя напред. Сега съм фокусиран върху това да бъда №1. Вълнувам се от факта, че вече съм баща. Забавлявам се всеки ден и се готвя за следващия си двубой. Смяната на моя диетолог също ми помогна много.”

На UFC 210 Thiago Alves излиза срещ Patrick Cote, който през 2008 се би с легендата Anderson Silva за титлата в средна категория. Откакто е в полусредна категория, Cote е спечелил пет от седем двубоя в Октагона.

“Cote не се страхува да се бие с мен от стойка. Аз обаче съм наясно, че всеки, който е срещу мен, иска да ме свали на земята. Готов съм за всичко - както за неговата борба, така и за страйкинга му. Във всички аспекти съм по-добър. По-подготвен съм физически, също така. Ще бъде добра вечер за феновете и лоша за него. Мисля, че ще го приключа в третия рунд. В първите два ще го смачкам от бой, а в последния всичко ще свърши.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес