Зареждане

Stipe Miocic: какво следва оттук нататък за шампиона?

Stipe Miocic: какво следва оттук нататък за шампиона?
Публикувано на: Май 15, 2017 в 16:01 ч
 
С представянето си на UFC 211 Stipe Miocic определено доказа, че е доминиращият боец в тежка категория в момента.


Шампионът осъществи втора защита на титлата си, печелейки с нокаут над бившия носител на пояса Junior Dos Santos. Така той успя и да изравни рекорда за най-много защити на титлата в тежка категория - две.

Така Stipe записа и нова голяма победа в кариерата си, след като в предишните си два мача той подчини колоси от калибъра на Fabricio Werdum и Alistair Overeem.

Какво предстои сега за Stipe? Може би няма спор, че най-голямото предизвикателство за него би било двубой с друг бивш шампион - Cain Velasquez. Проблемът тук обаче е, че никой не знае кога Cain ще може да се завърне в действие. През декември той трябваше да претърпи нова операция, този път на гърба.

Това не е нещо ново за Cain. Няма спор, че той е един от най-класните бойци в категорията. Неговият голям проблем обаче идва от контузиите, които не спират да го преследват в течение на кариерата му.

Има и други претенденти, които тепърва изгряват на сцената. Такива са например Francis Ngannou и Derrick Lewis. Очаква се обаче те да поизчакат, преди да получат шанс за титлата.

Няма спор - най-доброто, което UFC може да стори, от гледна точка и на феновете, е да организира двубой между Stipe Miocic и Cain Velasquez.

Ако Stipe успее да запише победа и над него, то безспорно това ще бъде най-големият скалп в кариерата му. Той ще бъде и първият, успял да защити пояса три поредни пъти.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес