Зареждане

Romero: GSP диктува всичко около така наречения 'шампион' Bisping

Romero: GSP диктува всичко около така наречения 'шампион' Bisping
Публикувано на: Април 22, 2017 в 08:56 ч

Yoel Romero ще трябва да почака още време, за да получи напълно заслужения му двубой за титлата срещу шампиона в средната категория, Michael Bisping. Както и други претенденти, Romero ще трябва да изчака завръщането на Georges St. Pierre, който си пожела и получи двубой срещу Bisping за титлата. Както можете да предположите, Romero не е никак доволен от развоя на нещата. Кубинецът обаче е готов да чака, стига след това да се бие за златото.
 
"Научих се да бъда търпелив. Ще се бия само и единствено за титлата, без значение у кого е тя. Независимо дали ще е временна или не, следващия ми двубой ще бъде единствено за титлата.

Намирам за хумористично това, че така наречения шампион не може да се бие срещу когото иска и когато иска. Той ми говори за правила, които трябва да спазваме. Има правило, че шампионът трябва да защитава титлата си срещу най-добрите. Той нито изпълнява, нито следва това правило. Той не е шампион в очите на хората и на другите бойци."

Bisping, който взе титлата след изненадващ нокаут над бившия шампион Luke Rockhold в UFC 199, я защити с победа над Dan Henderson в UFC 204. Сега 38-годишният англичанин ще даде шанс на GSP по-късно тази година, но и по този начин отлага двубой с Romero още повече.
 
"Може би ако му купя шест... не, дванадесет бири и му кажа, че няма да го събарям или пък му обещая да не го ударям, тогава ще се навие," шегува се Romero. "Кой знае? Dana и мениджърите казаха, че аз съм наред и им вярвам. Не е важно какво казва Bisping, понеже виждаме и в момента, че този който определя правилата е GSP."

Ако GSP успее да победи Bisping по-късно тази година, а след това реши да освободи титлата и да се върне в долната категория, Romero може би ще има шанса да се бие за свободното шампионско място срещу Rockhold, Robert Whittaker, Gegard Mousasi или дори Anderson Silva. До тогава обаче "Solider God" ще трябва да почака, да изстуди бирите и да види какво ще стане.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес