Зареждане

Ray Sefo се завърна с двубой в Strikeforce

Ray Sefo се завърна с двубой в Strikeforce
Публикувано на: Септември 26, 2009 в 17:00 ч

 

Изминаха малко повече от четири години откакто, петкратния световен шампион по муай тай, Ray Sefo, нокаутира олимпийският сребърен медалист Min Soo Kim в K-1 Hero през юли 2005 година. Нанасяйки на южнокорейският джудист, удар с крак в главата през втория рунд, Sefo изчезна така внезапно от ММА сцената, колкото внезапен бе и този нокаутиращ удар над Kim.

 

 

Сега 38-годишен, Sefo се завърна в клетката вчера (петък) с победа над UFC ветерана Kevin Jordan в двубой по време на ММА състезанието Strikeforce “Challenger Series 3”, което се проведе в SpiritBank Event Center в Tulsa, Oklahoma, на повече от 12 000 километра, от родния дом на Sefo в Auckland, Нова Зеландия. 

 

“Преди няколко години се срещнах с Randy Couture. Разговаряхме, след което реших да пренеса тренировките си тук в Щатите”, казва Sefo. “Тук, всеки е свързан с ММА. В съзнанието си, винаги съм бил убеден в това, а сега, то се потвърждава. И ето ме и мен тук.”

 

Sefo е "пуснал корени" в залата на Randy, Xtreme Couture Mixed Martial Arts в Las Vegas, където тренира за подобряване на своята атаката. Един от най-подготвените бойци в света, тренира за да запълни подобни дупки, в следствие на които много други бойци, са ставали жертва по време на MMA двубой.

 

“MMA тренировката се различава значително от тренировката по кик-бокс, защото тя включва в себе си игра на земя, чрез джу-джицу и борба”, казва Sefo. “Royce Gracie е мой добър приятел и първия човек с когото тренирах игра на земя. Когато съм на земята, се чувствам като риба на сухо, защото играта в стойка е моята втора природа. Научих се обаче да съм спокоен, както и как отново да се изправя на крака. Това е страхотно предизвикателство.”

 

Sefo, който е побеждавал бойци като Gilbert Yvel, Melvin Manhoef и Mark Hunt, като кикбоксьор, подписа договор със Strikeforce за четири двубоя. Споразумението му стартира с двубоя провел се вчера, срещу Kevin Jordan.

 

Jordan e 38-годишен калфа, който загуби от Gabriel Gonzaga и Paul Buentello в два двубоя в UFC, но победи чрез решение, ветерана от UFC 1 Patrick Smith в ММА състезанието American Steel Cagefighting през юли.

 

Ето какво каза Ray Sefo, преди двубоя му срещу Kevin Jordan:

 

“Всеки двубой е труден. Той е голям и силен човек. Занимава се с това от дълго време и има много повече опит от мен в MMA. Смятам, че ще направи всичко, за да победи.” 

 

Sefo, смяташе да завърши зрелищно тази битка, но желанието му не стана реалност.

 

"Надявам се", каза преди двубоя той. "Ще изляза и ще дам на хората това, което искат да видят - нокаут!" 

 

В крайна сметка, Ray Sefo записа победа над Kevin Jordan, но чрез прекратяване на двубоя поради сериозна контузия в коляното на Jordan, само 24 секунди след началото на втория рунд, в мач от тежката категория на Strikeforce.

 

“Никой не иска да победи по подобен начин”, каза след двубоя Sefo и допълни “Ще приема тази победа и ще продължа да се уча.”

 

Ray Sefo е изключително радостен, че ще се състезава в Strikeforce.

 

“Това е страхотна възможност и аз благодаря на изпълнителният директор на организацията, Scott Coker, отново и отново, за това, че ми даде възможност да бъда част от Strikeforce и шанс, да видя до къде съм способен да стигна в смесените бойни изкуства”, каза той. “Много исках отново да се върна. Искам това, което иска всеки един боец. Искам да се изкача до върха и да стана шампион.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес