Зареждане

Nate Quarry за контрактите с UFC: Няма как да спечелиш, те те притежават

Nate Quarry за контрактите с UFC: Няма как да спечелиш, те те притежават
Публикувано на: Април 21, 2017 в 16:00 ч
 
Макар и UFC да е най-голямата и най-популярна ММА организация на планетата, компанията често е критикувана за начина, по който третира бойците си.


Към UFC често има критики, че не плаща достатъчно добре на бойците, като особено много оплакванията зачестиха след сключената сделка с Reebok.

ММА ветеранът Nate Quarry коментира всички тези въпроси. Според него промяна вече се забелязва, но той подчерта, че истинска такава ще има едва тогава, когато се преразгледат и променят договорите на бойците с UFC.

“Нещата определено се променят. Заради бизнес практиките на UFC, те се превърнаха в доста неприятно място, където да работиш. А също така и заради сделката с Reebok”.

“Ако наистина искаме да видим да промяна, както се промениха нещата в бокса, футбола или бейзбола, всички тези дългосрочно договори трябва да бъдат прекратени. Когато това се случи, и когато всъщност за тези бойци има наддаване, тогава те ще започнат да получават парите, които заслужават.”

Той обясни и защо договорите на бойците с UFC са толкова опасни за тях.

“Нека кажем, че искам да се махна. Тренирал съм здраво, спечелил съм титлата, сега съм световен шампион. Нека да видим колко ще ми плати светът. Но съжалявам, твоят договор с UFC има клауза, според която не можеш да си тръгнеш, докато си шампион. Те те притежават. Никога не можеш да ги напуснеш. Единствената ти опция е да се откажеш, но дори и тогава ще имаш един оставащ мач от договора си, поради което никога вече няма да можеш да се биеш някъде другаде. Тези договори са просто много едностранни”.

“Просто ме убива да виждам бойци, които са толкова слепи. Те се радват, че са подписали договори за осем мача с UFC. О, човече, това е страхотно. Значи, ако спечелиш четири мача, можеш да предоговаряш? Не. А ако спечелиш шест? Можеш ли да вземеш бонус? Не. А ако спечелиш титлата? Не. Добре, а можеш ли поне да напуснеш след пет или шест мача, ако друга компания ти предложи повече пари? Не. Е, поне те не могат да те уволнят, ако се справяш зле. О, не, всъщност могат - когато си поискат. Как точно печелиш в тази ситуация? Изглежда, че и сделката с Reebok идва да играе в тези дългосрочни контракти. Някой ще има договор за 100 000 долара с Nike, но съжаляваме - ти струваш 5 000 долара от Reebok”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес