Зареждане

Mirko Cro Cop обмисля своето оттегляне

Mirko Cro Cop обмисля своето оттегляне
Публикувано на: Септември 22, 2009 в 16:00 ч

Mirko "Cro Cop" Filipvoic е считан за един от най-великите бойци в смесени бойни изкуства (ММА). Легендарната му внезапна атака и поразителните удари с крак, както и несравнимото му мъжество, всяваше страх в сърцата на тези, които се осмеляваха да се изправят в двубой срещу него.

Пътя на Mirko, преминава от туринира K-1 през 2001 г., към тежката категория в ММА, побеждавайки бойци като, Kazuyuki Fujita, Wanderlei Silva, Kazushi Sakuraba, Heath Herring, Aleksander Emelianenko, Josh Barnett и достига до най-голямата ММА промоция, UFC.

 

 

Mirko печели дебютния си двубой в организацията, срещу Eddie "Enforcer" Sanchez през февруари 2007 г. В последните си четири двубоя обаче, Cro Cop допуска три големи загуби, от бойците Gabriel Gonzaga, Cheick Kongo и последната му и най-скорошна, срещу Junior dos Santos в UFC 103: Franklin vs Belfort.

Тази последна загуба, според бившия шампион на PRIDE, може и да е последната.

"Не изпитвам никакъв хъс и глад за победа", заяви Filipovic. "Може би тези, които казват, че съм свършен, са прави. Очевидно е, че не мога да преодолея психическият блокаж, когато съм в октагона. Освен това, последните 20 години тренирам като спартанец. Тялото ми е вече износено, а и годините си казват думата. Просто вече съм изтощен."

Filipvoic се би храбро срещу dos Santos, но не можа да предприеме онази внезапна атака, с която той стана известен в течение на кариерата си. Dos Santos контролираше първите два рунда, преди прекратяването на двубоя в третия рунд, след оплакване на Cro Cop, че не може да вижда. Въпреки това, Filipvoic твърди, че изобщо не е искал двубоя да бъде прекратен.

"Dos Santos ми нанесе удар в окото, сцепвайки ми клепача", заяви Filipovic. "Кръвта и потта, напълно замъглиха зрението ми. Стоях там, като слепец. В един момент, просто обърках противника си, както и рефера. Не съм искал прекратяване на двубоя и не съм молил рефера да го прави. Това не беше някакво ранно спиране. Santos победи в този двубой и щеше да го направи така или иначе, чрез решение. Просто казано, той е млад, нахъсан, по-агресивен. Желаеше победата повече от мен. Нанесох му няколко добри удара и го сцепих над окото, но като се съпоставят нещата, загубата ми е очевидна."

35 годишният хърватски топ боец, има желание за спокоен живот, след като вече не изпитва така необходимия в спорта хъс и глад за победа. Поради тези причини, той смята да се откаже от активна състезателна кариера в смесените бойни изкуства.

"Не изпитвам повече никакъв хъс и глад за победа", каза Filipvoic. "Започнах отново да се бия, но безопасно ли е? Аз не съм готов да поемам излишни рискове. Бих искал да благодаря на всички, които ме подкрепиха и застанаха до мен и на всички, които ми помогнаха при подготвката за този двубой. През последните 20 години, живях като военен. Ставане в 6:00 часа, тренировки и сериозни физически натоварвания до 8:00 часа. Искам нормален живот. Влизам в клетката и си мисля за риболов в Privlaka. По този начин, просто не може да се спечели който и да е двубой. Може би, трябваше да се откажа още когато спечелих Pride Open Weight Grand Prix."
 

ММА България - UFC  новини

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес