Зареждане

Michael Johnson за оттеглнято на 'Rumble': Всеки боец си мечтае за това

Michael Johnson за оттеглнято на 'Rumble': Всеки боец си мечтае за това
Публикувано на: Май 6, 2017 в 09:04 ч
Снимка: YouTube
Когато Anthony Johnson изненадващо обяви оттеглянето си, след като загуби шампионския двубой с Daniel Cormier в UFC 210 през април, всички бяха шокирани. Боецът на два пъти можеше да стане шампион, но бе победен в двубоите за титлата. И въпреки, че бе считан за един от основните претенденти дори и след това, "Rumble" реши да се оттегли.

Някои не успяха да разберат неговото решение, но дългогодишния му съотборник и настоящ боец в леката категория на UFC, Michael Johnson вярва, че това е най-доброто решение за него.
 
"Той определено ще липсва на спорта. Той ми е като брат, но винаги съм бил и негов фен, на това как се бие. Но ако успееш да се оттеглиш от този спорт в добро здраве, а и имаш нещо за след това и си бил успешен, значи всички силни карти са у теб. Защото това е нещото, което всеки боец иска - да се оттегли от този спорт здрав и щастлив. А той направи точно това. Затова го подкрепям и се радвам за него."

Дори и след съкрушителната загуба от Cormier, "Rumble" остана почти непокътнат. Johnson успяваше да се измъкне максимално от тежките удари и не участваше в диви размени. Въпреки това загубата му от Cormier в UFC 210 не е била лека за гледане.
 
"Трудно е да гледаш приятел и брат да губи," продължи Johnson. "Никога не знаеш какво може да се случи при двубой като този. Може би умът му действаше по един начин, а тялото му по друг. Но в крайна сметка той излезе и се би като най-добрия в света и малко не му стигна. Все пак се надявам да се върне."

Ако "Rumble" реши да се върне и да възобнови блестящата си кариера, UFC без съмнение ще го посрещнат с отворени обятия, особено при сегашното състояние на полутежката категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес