Зареждане

Masvidal: UFC ме използва, за да разчиствам неудобни бойци

Masvidal: UFC ме използва, за да разчиствам неудобни бойци
Публикувано на: Март 20, 2017 в 14:00 ч
 
Jorge Masvidal постигна една от големите победи в кариерата си, печелейки срещу Donald “Cowboy” Cerrone на UFX on FOX 23


Макар и да има огромно количество ММА срещи зад гърба си, едва срещу Cerrone Masvidal най-сетне показа, че може да бъде сериозен фактор в UFC. След двубоя той дори предложи на Dana White облог в размер на 200 000 долара, че президентът на UFC не може да намери боец, който да е способен да го победи.

Ще видим обаче дали това наистина е така на 13 май, когато Masvidal ще има изключително сериозен опонент - Demian Maia. Бразилецът е считан за един от най-класните бойци в полусредна категория на UFC, като той е в серия от шест поредни успеха.

“Той е в серия от шест поредни победи. Побеждавал е някои наистина добри опоненти. Но не ми е кофти за него. В крайна сметка, той ще си вземе чека”, коментира Masvidal.

32-годишният боец смята, че UFC практически го използват да “разчиства” хората, които компанията не желае да се бият за титлата. Той не каза, дали UFC директно са му заявили нещо такова по повод срещата с Maia, но намекна за нещо подобно.

“Няма как да призная нещо такова, брато, защото имам работа, брато”.

Но защо UFC чак сега виждат потенциала в Jorge Masvidal? Ето и неговото мнение:

“Защото те направиха сметките. Те гледат към мен и си казват - “йо, този пич е завършен, при това - във всички аспекти. Можем да го използваме да елиминира хората, които не харесваме. Можем да го използваме, защото този пич е истински. Той е лошо копеле.”

Той призна, че би се изправил срещу Tyron Woodley за титлата, макар и двамата да са съотборници в American Top Team.

“С него сме тренирали заедно, като и двамата сме били в Strikeforce. Ние сме приятели и винаги сме се разбирали. Той не е човекът, срещу когото бих искал да се бия, но когато става дума за пояса, това е различно. Не съм влязъл в този бизнес, за да си играя на “дай пет” с хората. Тук съм, за да ги пребивам.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес