Зареждане

Luke Rockhold: Bisping е като de Randamie в средната категория

Luke Rockhold: Bisping е като de Randamie в средната категория
Публикувано на: Август 5, 2017 в 14:29 ч

След като стана ясно, че шампионът в средната категория на UFC, Michael Bisping ще се бие с Georges St. Pierre на 4 ноември в Ню Йорк, това надигна вълна от недоволство в средната категория.

Гласност на протестите дава бившият шампион Luke Rockhold.
 
"Bisping не се е бил с никой от топ 10 през последната година и половина и все още продължава да избягва топ бойците. Той къде точно се намира в класацията? Трябва да отнемат титлата от състезатели, които не се изправят срещу най-добрите в категорията си. Те отнеха титлата на Germaine de Randamie, защото тя отказа да се бие с претендентката. Защо тук да е различно?"

Bisping победи Rockhold в UFC 199 с нокуат в първия рунд и така взе титлата. След това я защити срещу Dan Henderson в UFC 2014, а сега ще се изправи срещу боец, който никога не се е състезавал в средната категория. Както и да го погледнем, това е наистина доста странен път за шампион.
 
"Ще видим дали изобщо Georges ще се класира за този двубой. Той толкова дълго е извън играта, че кой знае в какво психическо и физическо състояние е. И дали изобщо ще е във форма за тази дата."

Rockhold има планиран двубой за 16-ти септември в UFC Fight Night 116. Това може и да не е най-желаният от Rockhold опонент, но все пак ще има шанс да запише победа и отново да се втурне в надпревара за титлата следващата година.
 
"Исках да чакам подходящия двубой, но септември е най-логично да се бия. Аз съм боец, който играе 5 рунда. Така се бия аз. Така правят истинските бойци. Искаха да ме изправят срещу Yoel Romero, казах им 'Добре, нека бъде той - 16-ти септември'. От лагера му обаче искаха да отложат битката, защото имал нужда от още три седмици подготовка за трирундов двубой.

Аз искам да се бия пет рунда. Това е. Всеки знае, че Yoel има проблем с издръжливостта. Няма да го притискам обаче да се бием. Няма и да чакам съдийското решение. Ще бъда техничен, прибран и ще направя мъжка битка. Има си причина шампионските двубои да са в пет рунда."

Ако Rockhold успее да запише победа и докаже, че е топ боец в категорията си, вероятно отново ще го видим в шампионски двубой в желаните от него пет рунда.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес