Зареждане

Калифорния въвежда драстични промени относно свалянето на килограми

Калифорния въвежда драстични промени относно свалянето на килограми
Публикувано на: Май 17, 2017 в 10:00 ч
 
Калифорнийската атлетическа комисия одобри сериозни промени, свързани със свалянето на тегло от страна на бойците и дехидратацията им до опасни за живота нива.


Още през месец март шефът на Комисията Andy Foster обяви план в 10 точки, според който всеки боец би могъл да свали най-много 10% от своето тегло преди двубой.

Големият въпрос бе, дали основните вериги ще приемат или отхвърлят предложението на Foster. Писма от UFC, Bellator и Invicta обаче показаха, че те подкрепят предложението. Лично Dana White се съгласи с идеята на Foster, но пък се обяви против създаването на още категории.

Според плана на Andy Foster, категорията на всеки боец ще бъде одобрена от доктор. А бойците, които качват повече от 10% от теглото си между претеглянията и деня на двубоя, ще бъдат принуждавани да се преминат в по-горна дивизия.

Ако планът бъде въведен както трябва, това би трябвало да предпази бойците от опасните практики, които в крайна сметка ги пращат в болница, застрашавайки функциите на техните органи и ендокринна система.

Новите правила влизат в сила от 15 юни, което означава, че ще важат за голямото събитие на UFC в Анахейм на 29 юли. Големият двубой на него се очертава да бъде между Daniel Cormier и Jon Jones.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес