Зареждане

Justin Gaethje обясни защо избрал UFC пред Bellator

Justin Gaethje обясни защо избрал UFC пред Bellator
Публикувано на: Юли 5, 2017 в 14:00 ч
 
Този петък, в основното събитие на Ultimate Fighter 25 Finale, бившият шампион в лека категория на World Series of Fighting (WSOF) Justin Gaethje ще направи своя дебют в Октагона на UFC. Непобеденият до този момент дебютант ще го направи срещу поставеният под №6 претендент Michael Johnson.
 
Ако нещата се бяха развили малко по-различно, разбира се, Gaethje можеше да последва пътя на други свободни агенти като  Rory MacDonald, Ryan Bader и Roy Nelson и да се подпише с все по-разрастващата се бойна организация Bellator MMA.
 
Макар че в крайна сметка подписа с UFC, Gaethje водеше преговори и с Bellator.
 
"Това е Америка, човече. Трябва да преговаряте. Веднага след като станах свободен агент, бях малко нервен.", обясни той.
 


Докато Gaethje твърди, че е водил добри преговори с Bellator, той обясни, че по-голямата конкуренция го е привлякла в UFC. Парите също са от значение, разбира се, но той е знаел, че иска да се конкурира в UFC.
 
"Още при преговорите знаех, че ще имам шанс да се бия с Michael Johnson или някой от първите пет, първите шест в дивизията. Докато парите съвпадат, аз знаех, че това ще е моят избор."
 
"Уважавам Bellator. Те ме искаха и дойдоха с уважение и се опитаха да ме вземат. Говорихме няколко пъти. Харесвам момчетата там. Не изпитвам нищо друго освен уважение към тях.", допълни Gaethje.
 
Gaetheje записа рекорд от 10-0 в клетката на WSOF и влиза в битката с Johnson с общ професионален рекорд от 17-0. Внушителните 14 от 17-те победи са дошли след нокаут, което е доста впечатляваща статистика.
 
Ако Justin Gaethje победи Michael Johnson, той несъмнено ще е на само на една или две победи от възможност да се бие за титлата на UFC в лека категория.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес