Зареждане

Jones: Беше трудно да гледам как 'DC' плаче, защото той е велик посланик на спорта

Jones: Беше трудно да гледам как 'DC' плаче, защото той е велик посланик на спорта
Публикувано на: Август 10, 2017 в 09:30 ч
 
Шампионът на UFC в полусредна категория Jon Jones се появи в последното издание на предаването "Sway In The Morning" и заяви, че се надява той и бившият шампион Daniel Cormier да преодолеят различнията си.
 
"Искам да съм в добри отношения с него.  Особено, ако си чернокож младеж, няма много чернокожи в спорта, затова мисля, че е тъжно, когато сме се хванали за гърлата. Ако не друго, трябва да сме заедно и да се подкрепяме един друг към просперитета си", заяви Jones.
 
"Така че бих искал в крайна сметка да стигнем дотам, където да се подкрепяме взаимно, да правим благотворителни събития заедно, да направим едно интервю заедно и в него да поговорим за нашите кавги. По същия начин, в който Mike Tyson и Holyfield се събраха години по-късно и разговаряха за срещите си. Бих искал да направя нещо подобно и с Daniel Cormier. Мисля, че хората биха искали да видят как поправяме нещата между нас."
 
 
"Беше трудно за мен да го гледам как плаче, защото той е толкова добър посланик на нашия спорт и мисля, че в тези спортове, където сте един срещу един, като ММА, като бокса, виждате възрастен мъж да плаче, защото вашият успех лежи само и единствено на вашите рамене, докато в баскетбола или футбола можете да обвинявате другите момчета и да не пада всичко върху вас. Можете да кажете, че сте дали всичко от себе си, но колегите ви не са били на ниво в този ден. Наследството и всичко останало, те не говорят за твоя екип, говорят само за теб завинаги. Така че начинът, по който хората се привързват към този спорт, това е нещо красиво и то показва колко много значи това за него."
 
"Истината, разбира се, е, че е лесно да преодолеете съперничеството, когато сте победител. Няма значение какво ми е казал той, защото аз спечелих битката", призна Jones.
 
 
Големите шампиони са създадени от големи съперничества. Muhammad Ali имаше голямо съперничество с Joe Frazier, но Ali спечели последните две битки. С течение на времето, Америка най-накрая застана изцяло до Ali и той бе избран да запали факела на Олимпиадата през 1996-та година. По това време те не се бяха били повече от 20 години, но Frazier каза, че той би искал да бъде там, за да бутне Ali в пламъците.
 
"Искам да го нарежа на парчета и да го пратя при Исус", казва Smokin’ Joe. Така че, ако Cormier и Jones се помирят, би било чудесно, но не очаквайте това да се случи в скоро време.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес