Зареждане

Jon Fitch мисли за оттегляне, чака лекарите да дадат мнение

Jon Fitch мисли за оттегляне, чака лекарите да дадат мнение
Публикувано на: Януари 28, 2017 в 14:01 ч

Има вероятност повече да не видим Jon Fitch да се бие.

Бившият претендент за титлата на UFC и настоящ шампион в полусредната категория на WSOF има здравословни проблеми, които могат да възпрепятстват следващите му изяви в ММА. Малко преди да направи първата си защита на титлата срещу Jake Shields в WSOF 34 на 31 декември, Fitch е бил уведомен от лекарите си за съмнения от мозъчни проблеми при едно от изследванията. Боецът си направи втори скенер и е получи разрешение за битка, която спечели със съдийско решение.

Сега обаче 38-годишният боец няма да се бие, докато не получи допълнителна информация за неврологичното си състояние.
 
"Опитвам се да изчистя всичката информация," каза Fitch. "Те откриха нещо много малко. Може да се окаже фалшива тревога, като например нещо още от детството, но преди да не са го забелязвали, защото не е имало такава техника, каквато има сега. Затова се наложи да си направя второ изследване, за да съм сигурен, че е безопасно да се бия. Явно всичко е наред, след като получих разрешението за двубой, но сега искам да се уверя, че няма някакви скрити проблеми, преди да продължа с тренировъчните лагери. Защото мога да се бия в двубоите, но 8-12 седмичните тренировъчни лагери са причините за най-много травми на тялото и главата."

Fitch за момента няма уредени предстоящи изследвания, но се надява скоро да ги получи и то безплатно.
 
"Не съм много богат човек. Не мога да извадя просто така пари и да отида при когото си поискам. При мозъчните проблеми има доктори, които правят прегледи безплатно, защото събират данни за изследванията си, така че ще се свържа с такива хора."

Fitch твърди, че всичките неврологични тестове до момента са изглеждали добре и в момента не усеща да има емоционални или мисловни проблеми. Но все пак смята, че има шанс повече да не се бие.
 
"Да и това е вероятно. Всичко зависи от това какво ще ми кажат докторите."

Проблемите с главата не са единствените, които притесняват боеца - той призна, че има и травми на гръба и врата, които са от няколко години и го тормозят постоянно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес