Зареждане

Holm: Стоях безучастна и затова загубих от Tate

Holm: Стоях безучастна и затова загубих от Tate
Публикувано на: Март 7, 2016 в 14:00 ч
 
Изненадващата победа на Holly Holm срещу Ronda Rousey в UFC 193 вдигна летвата изключително високо... може би прекалено високо. И това се отрази в срещата ѝ с Miesha Tate в изминалото UFC 196. Различен опонент, различни умения, а както и се видя, далеч от очаквания резултат.
 
"Имах вече две срещи в UFC зад гърба си и когато ми казаха, че предстои да се изправя срещу Ronda, бях готова. Знаех, че тази битка щеше да бъде нещо по-различно. Знаех също, че очакванията на всички бяха високи. Все още имам чувството, че се уча. Все още сякаш съм в началото. Не съм се занимавала с MMA от толкова отдавна. Имам още много пред себе си. Срещата с Ronda беше голям тласък. Но също беше и чак през ноември."
 
Tate опита по-различна стратегия от тази, на която се довери Rousey преди няколко месеца в Австралия. Докато Rousey натискаше яростно, Tate действаше по-обмислено. И все пак, преди да бъде победена, Holm успя да натрупа ценни точки контролирайки дистанцията със своите удари. Макар и не толкова успешно, колкото срещу Rousey, представянето ѝ отново беше достатъчно ефективно. Може би до такава степен, че ако беше се задържала още около 2 минути, можеше да има преимущество над Tate.
 
Вместо това обаче Tate отново демонстрира своята пластичност като принуди Holm да се предаде чрез rear-naked choke в 3:30 от последния рунд.
 
"Всеки път когато загубя, гледам да бъда откровена със себе си. Знаех, че водех по точки, и може би това ме изпълни с някакво задоволство, което погрешно ме успокояваше, и заради това си позволих да я допусна повече до себе си преди да се опитам да се отърва от нея. Голяма грешка, която ми коства вичко тази вечер. Но ще се завърна."
 
Загубата не успя обаче да смачка състезателния дух на Holm. С отбора ѝ стремглаво са се насочили към предстоящия реванш срещу Rousey.
 
"Искам скоро пак да се изправя срещу Miesha. Сигурна съм, че тя би искала същото, ако беше на мое място. От много време насам не съм била така притеснена за тренировките си. Всеки ме питаше защо се нагърбвам с тази среща вместо да се подготвям за реванш срещу Rousey. Но аз съм тук, за да се бия. Тази вечер направих някои грешки, които ми предстои да поправя, за да се върна по-силна от всякога."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес